Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2018 12:28

Триває холодна війна кремлівського приготування - Порошенко

Триває холодна війна кремлівського приготування - Порошенко
Петро Порошенко закликав згуртуватися перед російською агресією. Фото: vezha.org

Росія тривалий час веде холодну війну проти Заходу і протистояти їй можна лише спільними зусиллями.

На цьому наголосив президент Петро Порошенко на Київському безпековому форумі.

"Росія підбурює, спрямовує, скеровує такий собі міжнародний клуб диктаторів, який, як клуб божевільних самогубців, вирішив кинути виклик усьому цивілізованому світу. Якщо раніше дехто волів сприймати таку поведінку Кремля, як пустощі розбещеного підлітка, то нарешті настав час ставитися до такої поведінки, як до серйозних злочинів, які вимагають рішучої, широкої і добре скоординованої реакції. Світ опинився на краю надзвичайно небезпечної прірви. Наша доля залежить від того, ніскільки адекватними ситуації будуть наші дії",- сказав Порошенко.

Президент процитував американського політичного діяча Бернарда Баруха, зазначивши, що ці слова стосуються сьогодення: "Давайте не обманюватися. Сьогодні ми в розпалі холодної війни. Наших ворогів можна знайти за кордоном і вдома. Давайте не забувати цього".

"Сьогодні часто доводиться читати пророцтво експертів, що ми нібито стоїмо на порозі нової холодної війни. Розчарую вас: вона вже триває. І триває досить давно. Холодна війна в її гібридній реакції кремлівського приготування. Ця війна вже перетнула наші пороги, увійшла до наших домівок, у наші життя, мережі, електронні скриньки. Нам треба об'єднатися, щоб ефективно протидіяти і захистити державу... Маємо пробудитися і протистояти цьому злу", - наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія несе лише проблеми, Путіна потрібно притиснути - посол

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг попередив, що у керівництва Російської Федерації зростає готовність використовувати свій ядерний арсенал. Він зазначив, що санкції Північноатлантичного альянсу проти РФ не скасують до тих пір, поки керівництво Росії не змінить своєї зовнішньої політики.

Зараз ви читаєте новину «Триває холодна війна кремлівського приготування - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути