Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2007 10:28

Ідеолога і лідера Євразійського союзу оголосили персонами нон-грата в Україні

Ідеолога і лідера Євразійського союзу оголосили персонами нон-грата в Україні
Ідеолог Євразійського союзу молоді Олександр Дугін і лідер ЄСМ Павло Заріфуллін знову оголошені персонами нон-грата в Україні, повідомляє 5 канал з посиланням на джерела в СБУ.

Як повідомили в СБУ, причиною заборони в"їзду є недавній інцидент на Говерлі. Там невідомі поглумилися над державними символами України. Євразійський союз молоді узяв на себе відповідальність за цей акт і розповсюдив любительське відео з актами вандалізму на Говерлі.

Практику заборони на в"їзд громадянам Росія і Україна обопільним рішенням відмінили в червні цього року. В той же час, як пояснили в СБУ, для осіб із статусом нон-грата заборона була не скасована, а призупинена.

5 червня Олександр Дугін прилетів до Сімферополя, де під час перевірки документів в пункті паспортного контролю аеропорту з"ясувалося, що рішенням Служби безпеки України Дугіну заборонений в"їзд до України до 5 червня 2011 року. В результаті Дугін був депортований.

Нагадаємо, 18 жовтня організація Євразійський Союз Молоді заявила про знищення її активістами Державного Герба України, встановленого на Говерлі і перейменуванні вершини в пік Сталіна.

Керівник Міжнародного Євразійського руху Павло Заріфуллін раніше заявив, що всі люди, що вчинили акт вандалізму на Говерлі, були етнічними українцями. За словами Заріфулліна, ця акція є відповіддю на надання звання Герою України Головному командирові УПА Роману Шухевичу, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Ідеолога і лідера Євразійського союзу оголосили персонами нон-грата в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути