пʼятниця, 30 грудня 2011 09:50

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Хвору Тимошенко в інвалідному кріслі вивезли з СІЗО - джерело

Хвору Тимошенко в інвалідному кріслі вивезли з СІЗО - джерело

Екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко в п'ятницю етапували з київського СІЗО в колонію, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Пенітенціарній службі України. У той же час співрозмовник агентства не уточнив, в яку саме колонію її перевезли.

У той же час напередодні соратники лідера "Батьківщини" заявляли, що екс-прем'єра мають намір перевести до однієї з виправних установ у Харківській області.

Як повідомляє джерело "Української правди", Тимошенко знаходиться в 3-х годних їзди від Качанівської виправної колонії, де на неї вже очікують. Її почали етапувати приблизно о 5-й годині ранку п'ятниці. Перевозять в інвалідному візку, бо самостійно вона пересуватись не може.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишні посадовці зустрінуть Новий рік у в'язниці

За словами співрозмовника, в колонії також уже приготували візок для транспортування екс-прем'єра.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

Крім того, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз Україна" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 млрд грн.

Апеляційний суд Києва залишив вирок без змін.

В даний час податкова міліція Державної податкової служби розслідує кримінальну справу стосовно Тимошенко, що стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Ще одну кримінальну справу щодо державних гарантій ЄЕСУ перебуває у провадженні СБУ. Крім того, проти Тимошенко є ще справа, розслідування якої вже завершене - про закупівлю автомобілів швидкої допомоги та по "Кіотського протоколу".

Екс-прем'єр перебувала в СІЗО з 5 серпня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Хвору Тимошенко в інвалідному кріслі вивезли з СІЗО - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути