четвер, 31 жовтня 2019 15:10

Хто такий Дубневич

Хто такий Дубневич
Дубневич був у фракції "Блок Петра Порошенка" в парламенті попереднього скликання.

31 жовтня Верховна Рада дозволила притягнути до кримінальної відповідальності, затримати та арештувати народного депутата з групи "За майбутнє" Ярослава Дубневича.

"За" арешт голосували фракції "Слуга народу" і "Голос".

Нуль голосів на підтримку рішення дали "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина" і група "За майбутнє".

За даними НАБУ, Дубневич на посаді голови транспортного комітету у ВР попереднього скликання організував корупційну схему і пролобіював виділення коштів "Укрзалізниці" на закупівлю стрілочної продукції.

Потім зі спільниками організував її закупівлю за завищеними цінами у підконтрольного підприємства.

За версією слідства, Дубневичу було відомо, що необхідну продукцію виробляє тільки Дніпровський стрілочний завод. Натомість співучасники з "Укрзалізниці" і цього заводу забезпечили перемогу на торгах ТОВ "АРГО". Компанія закупила продукцію у заводу через посередника - "Корпорацію КРТ", бенефіціар якої Дубневич.

Дніпровський стрілочний завод продав продукцію "Корпорації КРТ" за 525,9 млн грн. Потім її продали компанії "АРГО" за 631,4 млн. Після чого "УЗ" придбала за 637,9 млн. При цьому "УЗ" отримала продукцію безпосередньо від заводу.

На схемі нардеп ніби-то заробив 93 млн грн.

Хто такий Ярослав Дубневич

Ярослав Дубневич тричі обирався народний депутатом. Проходив по 120 округу на Львівщині. У парламенті попереднього скликання був членом фракції "Блок Петра Порошенка".

Коли був депутатом Львівської обласної ради, був заступником голови фракції БЮТ.

Дубневич виходець із села Зубра на Львівщині. Започаткував кооператив з виготовлення взуття. Разом зі старшим братом Богданом керував с/г підприємством "Львівське".

Богдан Дубневич у ВР минулого скликання був у комітеті з питань бюджету. На позачергових виборах у липні програв у 118-у окрузі кандидату від "Голосу" Галині Васильченко.

Брати Дубневичі на двох зберігали майже $20 млн готівкою, згідно з їхніми електронними деклараціями за 2016 рік. На Богдана Дубневича і найближчих його родичів зареєстровані 409 об'єктів нерухомого майна. На Ярослава Дубневича із сім'єю — 273.

Володіють корпорацією з будівництва залізничних колій, Самбірським керамзитовим заводом, Рівненським заводом надміцних залізобетонних конструкцій, мисливським господарством. 2016-го Укрзалізниця закупила в компаній нардепів виробів на 1 млрд грн, розповідав колишній міністр транспорту Володимир Омелян.

Справа на мільярд

У січні 2018-го детективи Національного антикорупційного бюро затримали у Львові чотирьох службових осіб трьох компаній "Енергія-Новий Розділ", "Енергія-Новояворівськ" та "Енергія". Це — підприємства-власники Новояворівської і Новороздільської теплоелектростанцій у Львівській області. Належать Дубневичам.

Розслідування почали в грудні 2016-го. Державний "Нафтогаз" продавав підприємствам Дубневичів 2013–2015 років паливо за цінами, значно нижчими за ринкові — щоб здешевити теплову енергію для населення. За версією слідства, 300 млн кубометрів газу на понад 1,4 млрд грн фірми використали у власній господарській діяльності і продали за ринковими цінами.

Згодом керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що слідство не знайшло слідів причетності братів Дубневичів до розкрадання газу на ТЕЦ, що належать їм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубневичу вручили підозру

Днями у селі Зубра на Львівщині пройшли обшуки в будинку колишнього народного депутата Богдана Дубневича. У НАБУ розповіли, що обшуки були у рамках справи про легалізацію понад 2 млрд грн, ніби-то отриманих злочинним шляхом.

Зараз ви читаєте новину «Хто такий Дубневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути