понеділок, 24 вересня 2012 18:42

Хорошковський: Покажемо Фюле прогрес, якого досягла Україна

Хорошковський: Покажемо Фюле прогрес, якого досягла Україна
Фото: ukranews.com

Перший віце-прем'єр України Валерій Хорошковський має намір продемонструвати Брюсселю прогрес, досягнутий Україною.

У понеділок в Брюсселі в інтерв'ю українським журналістам напередодні зустрічі з європейським комісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле, Хорошковський сказав: "З комісаром Фюле у нас буде весь комплекс питань, пов'язаних із взаємовідносинами України і ЄС. Упевнений в тому, що ми зможемо показати прогрес, якого досягла Україна за останній час ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісар Штефан Фюле ніколи не думав, що в Україні ходитиме в тюрму

Разом з тим, як відзначив перший віце-прем'єр, "залишилися певні проблеми". "Якщо коротко, про них можна сказати так: так, ми досягли прогресу в законодавстві, але в силу швидкості його прийняття не всі законодавчі акти повністю відповідають очікуванням Європейської комісії. Кожен прийнятий закон - це крок вперед, а поліпшенню межі немає. Будемо спільно працювати , щоб досягти з Європейською комісією спільної мети ", - додав він.

Коментуючи на прохання журналістів недавню заяву верховного представника ЄС Кетрін Ештон і єврокомісара Фюле з критикою на адресу змін до закону про прокуратуру, Хорошковський сказав: "Моя позиція проста: цей закон краще, ніж той, який був чи ні? Відповідь - безумовно, краще. У цьому зв'язку я думаю, що буде мати сенс виписати ті перетворення, які дає і дозволяє бачити новий закон про прокуратуру і трохи пояснити нашим колегам, що це дійсно крок в правильному напрямі ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа визнає вибори в Україні - Грищенко

Перший віце-прем'єр припустив, що висловлена ??європейською стороною стурбованість "може бути пов'язана з тим, що очікували набагато більшого і хотіли б бачити прокуратуру в світлі". "За поточному моменту ми отримали той законодавчий акт, який дозволяла політична ситуація. Будемо працювати над його вдосконаленням, над тим, щоб Європейська комісія могла підтвердити, що в плані закону про прокуратуру ми досягли спільної мети", - підкреслив Хорошковський.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський: Покажемо Фюле прогрес, якого досягла Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути