пʼятниця, 03 серпня 2012 14:12

Харківська правозахисна група співпрацює з владою - Кармазін

Харківська правозахисна група співпрацює з владою - Кармазін
Юрію Кармазіну вночі дзвонять і просять про допомогу підприємці. Фото: liga.net

Народний депутат Юрій Кармазін вважає, що Харківська правозахисна група співпрацює з владою.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковська проти введення кримінальної відповідальності за наклеп і образу

"Про діяльність так званої Харківської правозахисної групи нічого хорошого сказати не напрошується, - зазначає нардеп. - Мене вранці розбудили мешканці Харкова. Спочатку один, потім другий. На центральному ринку підприємцям спочатку сказали заплатити по 60 тисяч за кожен кіоск чи контейнер. Вони цього не можуть. Мер міста пан Кернес наказав знести ці споруди, незважаючи на те, що є угоди до кінця року. Люди згуртувалися, щоб відстоювати свої права. Кажуть: "Прилетіть сюди, ми вам оплатимо дорогу в обидва кінці, тільки прилетіть, бо в нас знову отакий бєзпрєдєл". Тому з порушеннями прав людей по Харкову я ситий по горло, починаючи з виключенням каналу ТВі. А всі правозахисні організації мовчать. Язик кудись всунули і сидять. Суспільству розповідають, що там щось інженер відключив помилково, а тепер два тижні ніхто не може включити. А перед цим два канали відключили — і ніхто нічого не нявкнув".

Кармазін пояснює відсутність критики на адресу Харківської правозахисної групи тим, що вона співпрацює з владою.

"Вона повністю знаходиться під владою. Інакше б вони підняли крик і шум і поставили усі ці питання перед уповноваженою з прав людини Валерією Лутковською. Я ж не омбудсмен. Тут 235 співробітників. Але вранці будять мене. От вам і діяльність таких груп", - резюмує політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп запросив Лутковську послухати "брутальні рішення" на суді Луценка

Відповідаючи на запитання, як він оцінює створення консультативної ради при уповноваженому з прав людини, Юрій Кармазін сказав сказав:

"Я бажаю успіхів усім консультативним радам. Але влада не може взяти під себе усі інститути, в тому числі інститут омбудсмена. Це неправильно, бо не сприяє розвитку громадянського суспільства і демократії".

Як ми повідомляли раніше, Юрій Кармазін запросив Валерію Лутковську на  судове засідання у справі екс-міністра Юрія Луценка по візуванню продовження оперативно-розшукової справи щодо водія Володимира Сацюка в рамках розслідування справи про отруєння на той час кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Зараз ви читаєте новину «Харківська правозахисна група співпрацює з владою - Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути