Ексклюзиви
середа, 30 серпня 2023 22:42

Хабарі від 3 до $15 тис. Будете відповідати – Зеленський про корупцію у ТЦК і ВЛК

Хабарі від 3 до $15 тис. Будете відповідати – Зеленський про корупцію у ТЦК і ВЛК
Корупціонери будуть відповідати, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Ті посадовці, які займається корупцією у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, понесуть відповідальність.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Президент повідомив про засідання Ради національної безпеки і оборони.

"У закритому режимі, це сьогодні було представлено – різні регіони країни, різні ТЦК, різні посадовці. Хабарі – від трьох до 15 тисяч доларів. Будуть відповідати", – заявив Зеленський.

Триває перевірка військово-лікарських комісій, сказав.

"Потрібно перевірити значний масив рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені після 24 лютого", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандального одеського воєнкома відправили в ізолятор. Застава – 150 мільйонів

Є приклади областей, де після лютого минулого року вдесятеро зросла кількість зняття з військового обліку через рішення ВЛК, сказав Зеленський.

"Абсолютно зрозуміло, що це за рішення. Корумповані рішення", – заявив президент.

"Та й у межах кримінальних проваджень, які тривають зараз щодо працівників ВЛК та МСЕК, видно ще краще, скільки рішень могло бути сфальшовано. Вже є чітко встановлені правоохоронцями необґрунтовані рішення ВЛК. Зафіксовані конкретні докази", – сказав Зеленський.

"Вирішимо й те, із чим звертаються майже всі командири на місцях, – поняття так званої обмеженої придатності. Дуже довго це поняття давало змогу маніпулювати в питаннях комплектації підрозділів. Зокрема, бойових бригад. Усе, що стосується придатності чи непридатності до військової служби, повинно бути максимально чітким. Щоб і людина розуміла, як вона може допомогти обороні, і щоб у підрозділах була ясність, ким їх будуть комплектувати", – заявив президент.

Минулого вівторка оперативники, слідчі і прокурори провели понад 200 одночасних обшуків у медико-соціальних експертних і військово-лікарських комісіях, територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Уряд запровадив електронний документообіг під час та після проходження ВЛК.

Сьогодні президент зібрав засідання РНБО. За результатами перевірок зроблять висновки щодо тих осіб, які на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхали за кордон, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Хабарі від 3 до $15 тис. Будете відповідати – Зеленський про корупцію у ТЦК і ВЛК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути