середа, 04 серпня 2021 16:28

Хабар понад 1 млн грн: голові Харківської облради повідомили про підозру

Хабар понад 1 млн грн: голові Харківської облради повідомили про підозру
Чиновника підозрюють в одержанні 1 млн грн неправомірної вигоди. Фото: НАБУ

Голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру в причетності до одержання неправомірної вигоди.

Чиновника підозрюють в одержанні 1 млн грн неправомірної вигоди, повідомили в НАБУ.

"Посадовець у змові із заступником вимагав і одержав кошти за залишення на посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада", - заявили в НАБУ.

Харківська обласна рада після оголошення підозри Артуру Товмасяну може зібратися на позачергове засідання. Про це написав депутат Харківської облради від партії "Слуга народу", заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха. На засіданні фракції порушать питання про виключення із фракції Товмасяна та звернення фракції "Слуга народу" до депутатського корпусу про ініціювання позачергової сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський призначив голову Чернігівської ОДА - Чауса

22 липня в робочих кабінетах і за місцем проживання посадовців Харківської ОДА й Харківської обласної ради провели обшуки. Після цього САП повідомила, що заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката піймали на хабарі. Чиновника і спільника затримали після отримання останньої частини суми, а саме 350 тис. грн.

24 липня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 4,75 млн грн застави для заступника голови Харківської облради Андрія Малиша. Адвокату-пособнику заступника голови Харківської облдержадміністрації, якого спіймали на вимаганні й отриманні хабаря, також обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Хабар понад 1 млн грн: голові Харківської облради повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути