вівторок, 01 серпня 2017 16:39

Гужва збирав секретні дані Міноборони - СБУ

Гужва збирав секретні дані Міноборони - СБУ
Служба безпеки України виявила на флеш-накопичувачі, вилученому у головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви, секретну інформацію Міністерства оборони. Фото: facebook.com

Служба безпеки України виявила на флеш-накопичувачі, вилученому у головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви, секретну інформацію Міністерства оборони.

Про це йдеться в ухвалі суду від 27 липня, повідомляють "Українські новини".

Згідно з ним, слідчий відділ Головного управління СБУ в Києві та Київській області здійснює досудове слідство у кримінальному провадженні, розпочатому 27 червня по ч. 1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 22 червня співробітниками поліції під час проведення обшуку в офісному приміщенні редакції інтернет-видання "Страна.ua" вилучено флеш-накопичувач марки Kingston з написами "CN062806 5V 05360-307, А00LF", на якому знаходяться електронні документи з відомостями, які, можливо, представляють державну таємницю.

"Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що частина вищевказаних електронних документів з відомостями, можливо, що становлять державну таємницю, зберігалися на ПЕОМ 18052 з магнітними жорсткими дисками №1152 і №1150, які перебувають у володінні юридичної особи - Міністерство оборони України", - сказано в судовому рішенні.

З огляду на викладене, СБУ звернулася до суду з клопотанням надати доступ до персональної електронно-обчислювальної машини (ПЕОМ), що знаходиться в Міноборони, з магнітними жорсткими дисками №1152 і №1150 для проведення експертного дослідження,

Представник Міністерства заперечував проти задоволення клопотання.

Проте суд надав слідчим спецслужби доступ до вказаних жорстких дисків і ПЕОМ в будівлі Міноборони.

Водночас Гужва у Facebook заявив: "Я поняття не маю про які дані йдеться, ніякої секретної інформації з Міноборони ні на яких флешках не отримував. Але те, що підкинути можуть що завгодно - це абсолютно зрозуміло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гужва здав закордонні паспорти

Ігоря Гужву затримали в ніч на п'ятницю в офісі "Страна.ua". Його підозрюють у вимаганні $20 тис. за нерозміщення компрометувальних матеріалів на чинного політика та в несплаті податків в особливо великих розмірах.

Суд обрав для Гужви запобіжний захід - арешт терміном на 2 місяці з альтернативою застави 544 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Гужва збирав секретні дані Міноборони - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути