Ексклюзиви
середа, 24 листопада 2010 13:03

Губернаторство Шуфрича залежить від Льовочкіна - експерт

Губернаторство Шуфрича залежить від Льовочкіна - експерт

Політолог Володимир Фесенко вважає ймовірним призначення заступника секретаря РНБО Нестора Шуфрича губернатором.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Думаю, Шуфрич шукає собі якусь посаду. Можливо, президент йому щось обіцяв, коли його звільняли з посади міністра з питань надзвичайних ситуацій. Шуфрич може бути одним із кандидатів на посаду Одеського губернатора, якщо будуть звільняти Едуарда Матвійчука. Він в одеському регіоні залишається чужою людиною. Шуфрич теж не свій, але він – людина загальнонаціонального масштабу, впливова, має зв'язки і певну підтримку в регіоні", - зазначив експерт.

За його словами, для Шуфрича більш приваблива Одещина.

"Тому що є порти, і фінансових потоків тут більше. Крім того, це регіон, який має серйозні міжнародні зв'язки і традиційно є в центрі уваги загальнонаціональної преси. Тому одеську площадку можна використовувати для політичної гри", - пояснив Фесенко.

Політолог зауважив, що зараз ситуація в Черкаській області є достатньо підконтрольною.

"Хоча тут є інтрига. Нинішній губернатор Тулуб близький так званій групі Дмитра Фірташа. Якщо його замінять на Шуфрича, це означатиме, що продовжується протистояння угрупувань в оточенні президента. Варіант призначення Шуфрича губернатором Одещини виглядає більш ймовірним. Хоча я б не поспішав з висновками. Кадрові зміни будуть точно. Рішення по кадрах ухвалюють в Адміністрації президента. Це сфера впливу Сергія Льовочкіна. А які в нього відносини із Шуфричем, усім відомо. Тому я б не поспішав із висновками щодо призначення останнього", - наголосив він.

"Шуфрич може бути дуже активним губернатором. Він – публічна людина. Якщо його призначать, він перетворить своє губернаторство на подію загальнонаціонального масштабу. Це людина, яка дуже полюбляє піар, тому може запам'ятатися неординарними діями", - додав експерт.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилась інформація, що екс-міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич може очолити Одеську чи Черкаську область.

Зараз ви читаєте новину «Губернаторство Шуфрича залежить від Льовочкіна - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути