Ексклюзиви
четвер, 26 серпня 2010 08:51

Губернатор Вінниччини взявся за чиновників - корупціонерів

Губернатор Вінниччини взявся за чиновників - корупціонерів

Губернатор Вінниччини Микола Джига ініціює створення структури, яка б займалась викриттям корупціонерів серед чиновників.

Про це він розповів агентству УНІАН.

"У державі повинен бути якійсь комітет, якась служба, яка б займалась "білокомірцевою злочинністю", людьми, які сидять у високих кабінетах, які розпоряджаються коштами, яким законом надано право приймати рішення пов'язані із бюджетом", - вважає губернатор.

Джига переконаний, що боротьбу з корупцією потрібно починати зверху: "Я думаю, що в державі буде створений ще один підрозділ, який буде називатись або Національне бюро розслідування або Антикорупційний комітет. Щось таке".

"Одними адміністративними, одними кримінальними заходами корупцію не подолати", - вважає він.

За словами губернатора, цей комітет може бути невеликим - до тисячі осіб, мати представництва у регіонах і бути створеним на базі Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС, яке має досвід, має базу.

"Комітет має бути позбавлений міліцейських функцій та повинен відслідковувати дії чиновника, який має знати, що за ним чітко дивляться. Якщо тільки він щось зробить, то обов'язково це буде відомо. Всіх ми не пересаджаємо, але проконтролювати потрібно", - зазначив Джига.

"Я ініціюю створення цього комітету заради державних інтересів для того, щоб у державі був порядок. Потрібно на рівні держави побудувати таку структуру, яка могла демонтувати схеми, які дозволяють замасковано викрадати державні кошти", - пояснив губернатор.

Він також повідомив, що усі його пропозиції щодо створення цього комітету є у президента Віктора Януковича.

"Мої пропозиції є у президента і вони зараз обробляються. Я думаю, що президент прийме рішення про створення такої структури", - сказав Джига.

На запитання, чи хотів би губернатор очолити такий комітет, він відповів, що особливого бажання в нього немає.

"Я солдат. Що мені скажуть, те я і буду робити. Я в команді Віктора Януковича, і президент для мене взірець, і якщо він скаже, що йому потрібно, щоб я там був, я там буду. Проте в мене великого бажання немає йти на правоохоронну роботу, я там вже своє відпрацював", - зазначив Джига.

Як відомо, Джига раніше був першим заступником міністра внутрішніх справ, начальником Національного бюро Інтерполу, ректором Київського юридичного інституту МВС.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Вінниччини взявся за чиновників - корупціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути