вівторок, 05 вересня 2017 12:17

Грузія просить Київ видати Саакашвілі

Грузія просить Київ видати Саакашвілі
Міхеіла Саакашвілі у Грузії обвинувачують у чотирьох провадженнях. Фото: РБК

Грузія направила Міністерству юстиції та Генеральній прокуратурі України запит на видачу екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра юстиції Сергій Петухов.

"Отримали запит про розшук, взяття під варту та екстрадицію Міхеіла Саакашвілі. Запит Головної прокуратури Грузії був направлений Міністерству юстиції та Головній прокуратурі України. За даними Головної прокуратури Грузії, Міхеіл Саакашвілі обвинувачений у чотирьох кримінальних провадженнях", - повідомив Петухов.

Колишнього президента Грузії підозрюють за статтями "Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб, у великому розмірі", "Зловживання службовим становищем, вчинене шляхом насильства чи застосування зброї, та умисне завдання тяжкої шкоди здоров'ю", "Зловживання службовим становищем службовою особою".

2 серпня 2017 року Тбіліський міськсуд обрав Саакашвілі запобіжний захід - тримання під вартою. Через неявку в прокуратуру 4 вересня його оголосили в розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков і Насіров пішли в атаку на Саакашвілі

27 липня президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства України. Зараз він перебуває за кордоном. Заявив, що 10 вересня прибуде на кордон України і через пункт пропуску "Краковець" (Львівська область) спробує в'їхати в Україну. Однак українські прикордонники не збираються його впускати до країни, оскільки український паспорт Саакашвілі вже недійсний.

За останньою інформацією, він покинув територію Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Грузія просить Київ видати Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути