Ексклюзиви
вівторок, 10 жовтня 2006 12:17

Грузія погодилася прийняти 2 літаки МНС Росії

Грузія погодилася прийняти 2 літаки МНС Росії

Влада Грузії погодилася пропустити в свій повітряний простір 2 літаки МНС Росії. Вони мають доставити 150 депортованих грузинів і забрати 270 російських громадян на батьківщину.

Сторонам вдалося досягти компромісного рішення - разом з пасажирським літаком "Іл-62" з грузинами вилетить порожній "Іл-76", який обладнаний пасажирськими кріслами. Крім того, за повідомленням МЗС Грузії, російська сторона погодилася, щоб грузинам "не псували паспорти штампом про депортацію".

Нагадаємо, у понеділок, 9 жовтня, з Москви в Тбілісі повинні були вилетіти 2 літаки МНС Росії з грузинами, проте Грузія відмовилася приймати співвітчизників на вантажних літаках. Росіяни у свою чергу заявили, що не порушують прав громадян Грузії, доставляючи їх на батьківщину транспортними літаками МНС, оскільки вони обладнані всім необхідним для перевезення людей.

Пізніше в адміністрації тбіліського міжнародного аеропорту повідомили, що відмова прийняти російські великогабаритні літаки була обумовлена виключно технічними причинами - злітна смуга потребувала ремонту.

Цими ж літаками Росія планувала забрати з Грузії росіян, які захотіли повернутися на батьківщину, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Грузія погодилася прийняти 2 літаки МНС Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути