Ексклюзиви
четвер, 11 жовтня 2012 01:09

"Грузинська мрія" планує поміняти Конституцію

"Грузинська мрія" планує поміняти Конституцію
ekhokavkaza.com

Коаліція "Грузинська мрія", яка перемогла на виборах в Грузії і формує новий уряд, має намір змінити Конституцію країни і оголосити амністію. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Як повідомив сьогодні один з лідерів коаліції, кандидат в голови парламенту Давид Усупашвілі, буде створена комісія з розробки проекту Конституції, щоб основний закон "не потрібно було більше міняти залежно від чиєї-небудь примхи". На думку Усупашвілі, нинішня редакція Конституції, що діє з жовтня 2010 року, "не відповідає прийнятим в світовій практиці стандартам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Партія Саакашвілі посиплеться, у грузинському парламенті будуть "тушки"

Сьогодні ж "Грузинська мрія" заявила про те, що почне роботу над законопроектом про амністію. За словами представника коаліції Вахтанга Хмаладзе, в Грузії "частина вердиктів по кримінальних справах винесена незаконно", що веде до порушення прав засуджених. За словами Хмаладзе, закон про амністію може бути ухвалений вже до кінця цього року.

 

Зараз ви читаєте новину «"Грузинська мрія" планує поміняти Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути