Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2011 10:51

Група Рибакова просить Януковича не вводити біометричні паспорти

Група Рибакова просить Януковича не вводити біометричні паспорти

Депутатська група "Реформи заради майбутнього" просить президента Віктора Януковича ветувати закон про біометричні паспорти, тому що, на думку членів групи, він не відповідає ні вимогам ЄС, ні Конституції України.

"Ті, хто лобіював "проходження" закону через сесійний зал Верховної Ради, стверджували, що він включить зелене світло введенню безвізового режиму з країнами-членами ЄС. Однак у регіональному управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців діаметрально протилежна думка", - цитує слова лідера групи "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова його прес-служба.

Нардеп нагадав, що ключові положення прийнятого закону, на думку міжнародних експертів, не відповідають європейським і міжнародним стандартам.

"Прийнятий документ, стверджують у представництві Верховного комісара ООН, не тільки не наближає Україну до ЄС, а навпаки - підриває зусилля, спрямовані на відповідність вимогам плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС", - констатував Рибаков.

Депутат також зазначив, що вартість мінімальної кількості документів, необхідних для кожного громадянина України (внутрішній паспорт, закордонний паспорт, соціальне посвідчення, посвідчення застрахованої особи, пенсійне посвідчення, посвідчення особи з інвалідністю, водійські права), становитиме 1 тис. 600 грн.

"Тобто, наші громадяни тільки в 2012 році повинні будуть витратити на ці документи 60 млрд грн", - підкреслив Рибаков.

Як повідомлялося, Верховна Рада 21 вересня 2011 року прийняла закон про документи, які засвідчують особу і підтверджують громадянство України. Документ пропонує ввести пластикові паспортні картки.

Зараз ви читаєте новину «Група Рибакова просить Януковича не вводити біометричні паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути