Ексклюзиви
вівторок, 10 березня 2015 14:14

Гройсман пояснив, хто з Донбасу може змінювати Конституцію

Гройсман пояснив, хто з Донбасу може змінювати Конституцію

Спікер Володимир Гройсман пропонує долучити до процесу розробки змін до Конституції щодо децентралізації законно обрану владу Донбасу.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, інформує Українська правда.

За його словами, на даний момент законно обраною він вважає владу, яка існувала до окупації та воєнного конфлікту на Донбасі. Для зміни влади, він вважає необхідним проведення виборів за українським законодавством.

"Я вважаю, що до процесу консультацій щодо формування змін до Конституції має бути долучена законно обрана влада. На мій погляд, на сьогодні законно обраною владою, навіть на окупованих територіях, є ті, кого обирали люди на місцевих виборах у 2010 році. Наприклад - мер Донецька Лук'янченко, та багато інших", - сказав він.

"Якщо хтось хоче долучитися, новий, то є дуже якісна система – вільні і демократичні, визнані Україною та міжнародною спільнотою місцеві вибори", - наголосив Гройсман.

"Коли вони відбудуться, це означатиме, що ті, кого обрали у вільний спосіб, матимуть повноваження говорити від імені народу", - додав спікер ВР.

"Що стосується мене, то після місцевих виборів в разі отримання запрошення від легітимної влади, я з задоволенням відвідаю будь-який населений пункт Донбасу", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман пояснив, хто з Донбасу може змінювати Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути