Ексклюзиви
понеділок, 06 лютого 2017 16:17

Гройсман обіцяє покращення на весну

Гройсман обіцяє покращення на весну
day.kyiv.ua

Лютий і березень чітко покажуть, що зарплати зростуть, а ціни не підвищать.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє "Урядовий портал".

"Прожили перший місяць 2017-го. По усім показникам маємо сьогодні тенденції до зростання кількості, якості робочих місць і підвищеної зарплати для людей працездатного віку", - сказав він.

Гройсман назвав підвищення мінімалки до 3200 грн "правильним кроком".

"Лютий і березень чітко покажуть, що у нас існує збільшення кількості підприємців, зростання мінімальної заробітної плати, середньої заробітної плати для українців, попри те, що ціни залишатимуться у межах сезонних коливань без будь-яких інших додаткових інфляційних процесів", - сказав прем'єр.

У Кабміні повідомили: у січні зібрали податок із доходів фізичних осіб на 40% більше, майже 2,9 млрд грн, ніж у січні минулого року, єдиний соціальний внесок – на 700 млн грн більше. Порівняно із запланованими надходженнями ЄСВ, це додаткові 1,8 млрд грн, або 20%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати заговорили про відставку прем'єра

Економічні дані також свідчать, що після підвищення удвічі мінімальної заробітної плати відбувається детінізація економіки і заробітні плати виходять із тіні, зауважив міністр фінансів Олександр Данилюк.

У бюджеті 2017 року заклали підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. На це передбачили додаткові 28 млрд грн. Із 1 грудня в Україні на 10% підняли прожитковий мінімум і мінімальні зарплати.
Зараз ви читаєте новину «Гройсман обіцяє покращення на весну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути