понеділок, 13 травня 2019 10:55

Гройсман: Якщо вибори у жовтні, то який сенс переносити їх на липень?

Гройсман: Якщо вибори у жовтні, то який сенс переносити їх на липень?
Володимир Гройсман не бачить доцільності у дострокових виборах. Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман веде переговори щодо участі у парламентських виборах як із президентом Петром Порошенком, так і колишнім прем'єром Арсенієм Яценюком. Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Щодо формату участі у виборах, то дуже скоро настане час, коли я про нього скажу. Але це повинен бути дуже чіткий, прагматичний і дієвий формат. Це повинні бути люди, у яких є нове сучасне мислення, відповідний досвід і розуміння, яким чином впроваджувати ідеї в життя. А консультації ведуться. Є пропозиції і від президента, ми також багато говоримо про це з моїм колегою Арсенієм Яценюком. Взагалі, наскільки я знаю, багато різних політичних гравців між собою говорять", - сказав він.

"Нам потрібно швидко вирішити глобально одну проблему - це зміна якості життя українських громадян. Де ми бачимо зразок цієї якості? В Європі. Це означає, що європейська і євроатлантична інтеграція для мене є важливим пріоритетом. Тому все, що не суперечить моїм поглядам, в тому числі моральним, допустимо, у мене немає проблеми спілкуватися з такими людьми. Але мені ніколи не буде по дорозі з популістами", - заявив Гройсман.

Водночас прем'єр виступив за проведення парламентських виборів восени.

"Потрібно формувати і зберігати певні канони. Якщо визначено, що вибори у жовтні, то який сенс переносити їх на кінець липня? Або щось суттєво зміниться? Мені складно давати такі оцінки. Якби вибори були за рік, а уряд не зміг би працювати, тоді це було б доцільно. А зараз такої доцільності не бачу, і деякі юристи говорять, що це і юридично не зовсім правильно. Але це питання парламенту і президента", - сказав Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман розкрив секрет схуднення

Вибори до Верховної Ради заплановані на 27 жовтня.

У парламенті працюють 423 депутати. 225 обрані за списками партій, 198 — в одномандатних округах, так звані мажоритарники. Обирали їх у жовтні 2014-го. Повноваження парламент має припинити 2019-го.

Виборчий кодекс парламент досі не ухвалив.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман: Якщо вибори у жовтні, то який сенс переносити їх на липень?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути