четвер, 29 грудня 2011 12:17

Грищенко прогнозує безвізовий режим з ЄС до 2014 року

Грищенко прогнозує безвізовий режим з ЄС до 2014 року

Одним із важливих підсумків саміту Україна - ЄС, який відбувся 19 грудня в Києві, стало визнання європейськими партнерами успішного виконання українською стороною першого етапу Плану дій з досягнення безвізового режиму, вважає міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

"Це зокрема і підтвердження дієздатності нинішньої влади ... Саме наша здатність за останні півтора роки серйозно просунутися у вирішенні згаданих питань та дозволила спочатку підписати План дій, а потім і визнати успіх першого етапу його реалізації. Так що думаю, до 2014 року ми будемо мати реальні шанси претендувати на безвізовий режим", - сказав голова МЗС.

Він зазначив, що поки українська сторона зосередилася на лібералізації процедур в рамках чинного візового режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безвізовий режим з ЄС українцям поки що не світить

"Зокрема, ми домовилися, що навесні підпишемо угоду, яка спростить отримання довгострокових багаторазових віз для представників громадських та релігійних організацій, встановить контроль над візовими посередниками, дозволить людям, які приїжджають до Києва здалеку, претендувати на термінове (протягом 3 днів) оформлення документів . Буде ряд й інших положень, які спростять життя туристам, бізнесменам, журналістам", - повідомив Грищенко.

Крім того, за його словами, Київ став серйозно стежити за дотриманням консульствами та консульськими відділами посольств європейських положень двосторонніх угод та візового кодексу ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі впевнені, що безвізовий режим з ЄС для України буде тільки через кілька років

"Саме залежно від якості роботи з нашими громадянами ми калібруємо наше ставлення до акредитованих в Україні послам, консулам та іншим дипломатичним представникам країн-членів ЄС", - зазначив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко прогнозує безвізовий режим з ЄС до 2014 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути