пʼятниця, 21 грудня 2012 17:05

Гриневич пропонує перевести пільги депутатів на їх соціальну роботу

Гриневич пропонує перевести пільги депутатів на їх соціальну роботу
Фото: glavcom.ua

Бюджетні видатки на органи влади розподілені не раціонально і проти будь-якої логіки.

Про це сказала нардеп від "Батьківщини" Лілія Гриневич.

Коментуючи ухвалений бюджет на 2013 рік, вона наголосила, що кошти треба було більше збалансувати на користь соціальних сфер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція збільшить пенсії для 10 мільйонів пенсіонерів

"Якщо взяти ці збільшення у бюджеті, які виділено на органи влади і на частину правоохоронних органів, які власне захищають владу від народу, та взяти взагалі ті збільшення, які на них було зроблено за останні два роки, та перенаправити їх на соціальну сферу, на ті проблеми, які стосуються кожного громадянина України, тоді цей бюджет можна дійсно збалансувати", - наголосила вона.

Так само, на думку парламентаря, не раціонально розподілені кошти в середині органів влади. Так, на її думку, треба ліквідувати низку непотрібних пільг та преференцій народним депутатам та перевести ці гроші на їхню соціальну роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Плану доходів до держбюджету вже не виконають"

"Якщо пільги чи необгрунтовані видатки, не кажучи вже про велику кількість президентських резиденцій, то ці гроші варто перенаправити туди, де вони дійсно потрібні. Наприклад, якщо взяти номери в готелях, де живуть депутати, то можна на багато дешевше орендувати більш комфортну однокімнатну квартиру. Це абсолютно не раціональний розподіл бюджетних коштів. Це означає, що дуже багато коштів використовується неефективно", - підкреслила вона.

Гриневич додала: "Якщо ці кошти переорієнтувати на депутатську діяльність, тобто на те, чим ми реально можемо допомогти виборцям, то коефіцієнт корисної дії кожного парламентаря був би значно вищим".

Зараз ви читаєте новину «Гриневич пропонує перевести пільги депутатів на їх соціальну роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути