середа, 03 жовтня 2012 14:12

Григорій Немиря в молодості громив "буржуазних фальсифікаторів"

"Одна з причин, чому ми маємо проблеми з державоутворенням полягає у тому що наше європейське майбутнє будується руками людей, які працювали на комуністичну систему. І зараз, як їм здається, непогано влаштувалися в умовах незалежності, за яку вони жодного дня не боролися. На жаль, це парадокс, який визначає наше недолуге сьогодення...", - вважає відомий радянський дисидент, Герой України Степан Хмара.

Таким чином він прокоментував появу у пресі інформації щодо радянської дисертації заступника голови БЮТ Григорія Немирі. Немиря, який відомий своїми прозахідними поглядами і євроінтеграційною риторикою, у 1988 році захистив дисертацію зі спеціальності "Історія КПРС" під назвою "КПРС і роззброєння: критичний аналіз советологіческіх (російською – советологических) інтерпретацій  (друга половина 70-х - 80-ті роки)".

До цього, в процесі підготовки до захисту дисертації, Немиря встиг опублікувати ще дві російськомовних наукових праці поменше. Одна називалася - "Критика буржуазних фальсифікацій політики КПРС і Радянської держави в галузі роззброєння" (Донецьк, 1986. - 49 стор). Інша - "Неспроможність буржуазних фальсифікацій місця і ролі робітничого класу СРСР у боротьбі за мир і роззброєння" (у збірнику конференції "Робочий клас СРСР провідна революційна і творча сила радянського суспільства". - Донецьк, 1987. - Ч.2. - С.114 -115).

На думку Хмари, політики, які змінюють свої погляди на діаметрально протилежні, демонструють нещирість. І до таких людей треба відноситися з певною недовірою. "Треба, щоб вони спершу покаялися в своїх помилках. І вже потім претендували на лідерство", - каже Степан Хмара.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Немиря в молодості громив "буржуазних фальсифікаторів" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути