вівторок, 25 січня 2011 14:29

Гриценку радять покаятися і бути лояльним до влади

Гриценку радять покаятися і бути лояльним до влади

Від арешту колишнього спікера Верховної Ради Криму Анатолія Гриценка влада може отримати додаткове піар-очко.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Вадим Карасьов.

"Затримання Гриценка виглядає як привід вичистити будь-які залишки кримської еліти і зосередити всю повноту контролю над Кримом з боку донецького ядра Партії регіонів. Хочуть продемонструвати Заходу та українській спільноті, що влада не проводить вибіркову боротьбу із корупцією, що вона не залежно від партійної "прописки" і піддає арешту будь-якого чиновника, що зажрався. Показує, що будь-яка персона з Партії регіонів може стати персоною нон-грата, якщо щодо неї є підозри", - зазначив він.

"Сьогодні кримська еліта мріє або повністю здатися Партії регіонів, або вимолити собі пощаду, і знайти якусь нішу, куди можна забитися", - додав експерт.

За словами Карасьова, Гриценку не потрібно зливати компромат, тому що він не в опозиції.

"Єдине, що може його врятувати, це мовчання, лояльність і визнання вини. Якщо це буде потрібно владі, Партії регіонів і президенту. Для них Гриценко не такий вже й "свій". "Свої" - це ті, які з Макіївки та Донецьку чи групи Дмитра Фірташа. Ті, які з Криму, які формували свої елітні мережі, в тому числі і на базі земельного дерібану, не так уже і вважаються своїми", - пояснив політолог.

Нагадаємо, у понеділок був затриманий колишній спікер кримського парламенту та колишній голова Херсонської ОДА Анатолій Гриценко. Його підозрюють у махінаціях із землею.

Зараз ви читаєте новину «Гриценку радять покаятися і бути лояльним до влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути