четвер, 14 серпня 2008 16:04

Гриценко розповів, яку зброю Україна продавала Грузії

Україна здійснювала постачання зброї до Грузії відповідно до національного законодавства і міжнародних норм. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.

Віг підкреслив, що сьогодні Комітет заслуховував представників Укрспецекспорту, прикордонної служби, Служби експертного контролю. Зроблений після аналізу інформації висновик - Україна здійснювала поставки зброї до Грузії в чіткій відповідності з національним законодавством, а також відповідно до міжнародних норм.

Гриценко ще раз нагадав, що Україна не поставляла до Грузії ніяких реактивних систем залпового типу (мова йде про "Грант" і "Смерч"). Крім того, Україна не здійснювала поставок зенітно-ракетних комплексів С-200, з яких, як заявляють російські військові, були збиті російські літаки.

Не поставляла Україна і ПЗРК - переносні зенітно-ракетні комплексу.

В той же час, Україна продавала Росії зенітно-ракетні комплекси типу "Оса", "Буг", обмежену кількість вертольотів (Мі-8, Мі-24), танки, бойові машину, стрілецьку зброю. "Це все робилося згідно з чинним законодавством і міжнародними нормами, і будь-які докори, тим більше в образливій формі, неприйнятні", - підкреслив Гриценко.

Нагадаємо, за даними МЗС, Україна, здійснюючи військово-технічну співпрацю з іноземними державами, у тому числі і з Грузією, керується резолюцією Ради безпеки ООН, суворо дотримуючи правила, встановлені міжнародними режимами у сфері торгівлі озброєнням, а також норм внутрішнього законодавства в галузі експортного контролю, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розповів, яку зброю Україна продавала Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути