понеділок, 22 жовтня 2007 08:20

Гриценко порахував, скільки грошей потрібно для контрактної армії

Для реалізації програми переходу української армії цілком на контрактну основу до кінця 2010 року необхідно фінансувати Збройні сили в 2008 році в розмірі 2% від ВВП, а в 2009, 2010 роках - у розмірі 3% від ВВП.

Про це заявив міністр оборони Анатолій Гриценко журналістам у неділю в Києві.

"Тепер ми уточнюємо питання, що стосуються бюджетного фінансування на наступні три роки для того, щоб бути впевненими, що це завдання буде виконане", - відзначив він.

Гриценко уточнив, що за попередніми оцінками в абсолютних цифрах фінансування Збройних Сил у 2008 році повинно складати близько 16 млрдгрн, а в 2009-му і 2010-му роках, з урахуванням росту ВВП, повинно бути на рівні 25-27 млрд.грн. "При цих умовах ми виконаємо програму (державну програму розвитку Збройних сил України на 2007-2011 роки)", - додав він.

Міністр підкреслив, що створення контрактної армії в Україні - це не тільки створення умов служби для контрактників, але вирішення питань підняття рівня техніки, бойової підготовки, соціального забезпечення для всіх категорій військовослужбовців, пише "Інтерфакс-Україна".


Зараз ви читаєте новину «Гриценко порахував, скільки грошей потрібно для контрактної армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути