пʼятниця, 04 березня 2011 11:53

Гриценко передбачив чиновників-"мишей" та їхніх родичів-мільярдерів

Гриценко передбачив чиновників-"мишей" та їхніх родичів-мільярдерів

Народний депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко прогнозує, що після прийняття президентського законопроекту № 7487 "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні" чиновники, згідно із своїми деклараціями, будуть "бідні як церковні миші", а їхні родичі рахуватимуть мільярди.

Про це політик заявив в ефірі "5 каналу".

За його словами, сьогодні у ЗМІ часто публікуються матеріали про кричущі факти корупції в Україні, але належної реакції немає.

"І це не свобода слова. Свобода слова - це не право говорити, а обов'язок слухати. Новий антикорупційний закон ми повинні порівнювати не з тим, що зараз немає нічого, а з тим, що було до нього. Буде й далі так, що по декларації усі чиновники бідні як церковні миші, а їхні родичі при цьому - мільярдери. Ось наприклад, Азаров бідний. А син Азарова?" - підкреслив Гриценко.

За його словами, в антикорупційному законопроекті Януковича немає декларування витрат членів родин, але ця стаття була у законі 2009 року.

"Янукович усе вилучив. Чому? Бо страшно... Тому коли звучить, що "президент наполягає, президент пропонує", він насправді нічого не пропонує і не визначає... Був прийнятий антикорупційний закон у червні 2009 року - там було все розписано. Партія регіонів проголосувала за скасування цього закону, нинішній президент його скасував. Закон фактично не діє рік і два місяці", - підсумував опозиціонер.

Нагадаємо, сьогодні парламент продовжить розгляд у другому читанні президентського законопроекту N7487 "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні". Цей документ глава держави вніс на розгляд Верховної Ради в грудні минулого року в якості альтернативи вже ухваленого пакету антикорупційних законів, підготовлених його попередником Віктором Ющенком.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко передбачив чиновників-"мишей" та їхніх родичів-мільярдерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути