Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2013 12:46

Гриценко навів 7 аргументів помилковості рішення "Батьківщини" щодо Угоди з ЄС і Тимошенко

Гриценко навів 7 аргументів помилковості рішення "Батьківщини" щодо Угоди з ЄС і Тимошенко
Гриценко: "Не Янукович починав євроінтеграцію і не він її завершуватиме". Фото: zn.ua

Рішення фракції "Батьківщина", що підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом можливе тільки після звільнення Юлії Тимошенко - помилкове і шкідливе як для України загалом, так і для ув'язненої Тимошенко.

Про це заявив лідер партії "Громадянська позиція", нардеп від "Батьківщини" Анатолій Гриценко.

"Фракція "Батьківщина" учора прийняла рішення, суть якого зводиться до ключової вимоги: підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом можливе тільки після звільнення Юлії Тимошенко. Такої позиції відтепер мають дотримуватися всі члени фракції - у спілкуванні з іноземними послами, представниками Євросоюзу, журналістами, під час міжнародних зустрічей, на семінарах і круглих столах. Рішення прийнято практично одностайно (один утримався), після тривалого виступу Григорія Немирі, який серед іншого послався на письмове звернення Юлії Тимошенко", - пише він на своїй сторінці у Фейсбуці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол ЄС сумнівається у підписанні Угоди про асоціацію без звільнення Тимошенко

Опозиціонер пояснив, чому утримався під час голосування.

"Моя позиція, так само як і нашої партії "Громадянська позиція", залишається послідовною і незмінною впродовж років: Угода про асоціацію з Євросоюзом має бути підписана, попри наявність в Україні серйозних внутрішніх проблем, у тому числі незаконно засуджених політв'язнів, - вважає нардеп. - По-перше, Угода про асоціацію з Євросоюзом є стратегічно важливою для України й Українського народу на довгострокову перспективу. По-друге, це "точка неповернення" у намірах Кремля втягнути Україну у всілякі євразійські, митні та інші союзи. По-третє, це вибір не географічний - вибір системи цінностей".

Четвертим аргументом Гриценка є те, що це Угода не з Януковичем, а з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні рішення ЄС про підписання Угоди з Україною було б негативним - Лінк'явічюс

"Не Янукович починав євроінтеграцію і не він її завершуватиме. По-п'яте, після підписання Угоди з Євросоюзом шанси на звільнення Юлії Тимошенко збільшуються, як і збільшується шанс на зміну нинішньої влади мирним шляхом. По-шосте, нагадаю: сама Юлія Тимошенко (як і Юрій Луценко) раніше письмово зверталася з-за грат до лідерів Євросоюзу - з проханням підписати Угоду про асоціацію з Україною. Нарешті, мій останній аргумент, який уже озвучував європейським лідерам і послам: навіть якби не Юлія Тимошенко, а я сам (стукаю по дереву) сидів за ґратами, я би так само просив Євросоюз підписати з Україною Угоду про асоціацію", - зазначив політик.

У зв'язку з цим, рішення фракції "Батьківщина" Гриценко вважає "помилковим і шкідливим - для України насамперед, але й для ув'язненої Юлії Тимошенко теж".

"Переконаний, протягом наступних кількох місяців ми, усі разом, маємо докласти надзусиль, аби Україна не втратила у Вільнюсі у листопаді свій історичний шанс - і Угоду з Євросоюзом таки було підписано!", - резюмував депутат.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко навів 7 аргументів помилковості рішення "Батьківщини" щодо Угоди з ЄС і Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути