неділя, 11 червня 2006 14:15

Гриценко: міжнародні військові навчання позитивно вплинуть на курортний сезон

В.о. міністра оборони України Анатолій Гриценко переконаний, що військові навчання за участю представників іноземних держав позитивно впливають на курортний сезон. Про це він повідомив в ефірі програми "Звуки життя. Дійова особа" в рамках сумісного проекту "Радіо свобода" і "Нашого радіо"

- Якщо говорити про те, як військові навчання впливають на курортний сезон, то виключно позитивно, оскільки в ході військових навчань в порти заходять іноземні військові кораблі, на них встановлюються "дні показу", коли і дорослі, і маленькі можуть піднятися на борт і подивитися. Це додатковий ресурс, який привертає увагу туристів, - сказав в.о. міністра.

Гриценко зазначив, що Україна була змушена перенести українсько-британські навчання "Тугий вузол".

- Можу сказати, що ми плануємо проведення навчання "Тугий вузол - 2006" тільки силами українських Повітряних сил. Це гірше, оскільки не дасть можливості відпрацювати питання взаємодії. Офіцери і генерали розчаровані, льотчики розчаровані. Їх розчарування повертається до Верховної Ради України, яка не ухвалила відповідного рішення, і це дуже сумно, - сказав Гриценко.

Говорячи про ситуацію з підготовкою до проведення українсько-американських навчань "Сі бриз - 2006", Гриценко підкреслив, що в тому, що зараз відбувається в Криму, насправді винні, місцеві органи влади та ті політичні сили, які не змогли потрапити до парламенту, але закріпилися в місцевій владі.

Раніше в.о. секретаря Ради національної безпеки і оборони Владимир Горбулін повідомив, що, учення "Сі Бриз", які заплановані на нинішнє літо, пройдуть у будь-якому випадку. Проте, якщо парламент не дасть дозвіл на допуск іноземних військових підрозділів, вони відбудуться без участі американців, пише  Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко: міжнародні військові навчання позитивно вплинуть на курортний сезон ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути