понеділок, 26 квітня 2010 09:43

Гриценко готовий дружити з Ющенком і Балогою проти угоди з Росією

Гриценко готовий дружити з Ющенком і Балогою проти угоди з Росією

Екс-кандидат у президенти України, лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко вважає, що різні позиції та міжособистісні протиріччя в українських політиків наразі мають відійти на задній план, оскільки "під загрозою Україна як країна і як держава".

Про це він заявив на своєму сайті.

"Рейтинги, різні позиції, міжособистісні протиріччя - все це другорядне і сьогодні має відійти на другий, десятий план. Чому? Бо під загрозою Україна як країна і як держава", - зазначив Гриценко.

Коментуючи спільні дії опозиційних сил, які не згодні з "пактом Януковича-Медведєва", він закликав "не чубитися, коли перед країною постала загроза її цінностям і перспективі існування".

"Я не спілкувався з Ющенком понад два роки. Але в цій ситуації готовий і з ним сісти за один стіл - приміром, щоб Ющенко переконав Плюща, Поляченка, ще когось із депутатів, які його поважають, аби вони не додали своїх голосів до пакту Януковича-Медведєва.

І з Балогою готовий говорити, і з Пинзеником, і з багатьма іншими. Я не подам руки Кармазіну, але ми сидимо за одним столом опозиційних сил і координуємо спільні дії - заради країни. Це не пафос, це правда", - наголосив Гриценко.

Також він переконаний, що нова влада, яка "бажає ратифікації пакту Януковича-Медведєва, ставить країну під загрозу, навіть цього не розуміючи".

"В них просто інші цінності, по-іншому їх виховували, мабуть", - зауважив Гриценко.

"В результаті, те, що повинно сприйматися саме по собі, як природне і очевидне - як небо, Сонце, свобода, повага, мужність, пісня, колір, людина, громадянин, держава - Янукович і Кo розуміють по-своєму, або не розуміють взагалі", - підсумував лідер "Громадянської позиції і запросив всіх, хто не згоден міняти цінності на ціни, прийти у вівторок, 27 квітня під стіни Верховної Ради на мітинг спротиву ратифікації "пакту Януковича-Медведєва".

Лідер опозиції Юлія Тимошенко закликала громадян України у вівторок, 27 квітня, о 9-й годині ранку вийти на акцію протесту.

За її словами, необхідно зробити усе для того, щоб угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України не було ратифіковано.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко готовий дружити з Ющенком і Балогою проти угоди з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути