Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2011 14:55

Гриценко дав опозиції на об'єднання два тижні

Гриценко дав опозиції на об'єднання два тижні

Партія "Громадянська позиція" та її лідер, голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко "щиро налаштовані" на об'єднавчий процес опозиційних партій. Політик зпрогнозував, що протягом двох тижнів перспектива об'єднання опозиції стане зрозумілою остаточно.

Зокрема, під час інтернет-конференції на сайті ЛігаБізнесІнформ, Гриценко відзначив, що сильною може бути лише об'єднана опозиція, яка діє спільно і добре скоординована.

"Я ініціював переговори опозиційних партій, які розпочалися практично одразу після завершення місцевих виборів", - зізнався політик.

За його словами, для того, щоб сприяти конструктивності цього переговорного процесу, атмосфері щирості і відвертості, і мати змогу його модерувати з виходом на результат, партія "Громадянська позиція" зняла будь-які попередні умови і бар'єри, які б цей процес стримували.

"Зокрема, ми не наполягаємо, щоб об'єднану партію, якщо така буде утворена, очолив обов'язково Гриценко. Ми не наполягаємо, щоб об'єднана партія, якщо вона буде утворена, обов'язково називалася "Громадянською позицією". Ми лише визначили ідеологічну платформу як базу для об'єднання опозиційних партій", - зазначив Гриценко.

Партієць уточнив, що пропонує об'єднатися, аби "Україна залишилася незалежною суверенною державою, шанувала і впроваджувала європейські цінності, та щоб економіка України базувалася на конкурентних ринкових засадах".

Гриценко також закликав створити потужну опозиційну партію, яка відновить і зміцнить довіру людей, змінить владу в країні і збудує ту Україну, яка базується на вказаних вище ідеологічних цінностях.

"Думаю, що протягом двох тижнів перспектива об'єднання стане зрозумілою остаточно. Вийде щось з того чи ні, а якщо вийде, то з ким саме. Більше за це я сказати не можу, оскільки з естетичних міркувань вважав би неправильним обговорювати деталі переговорного процесу і давати персоніфіковані оцінки", - підсумував народний депутат.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що партії "Фронт змін", "Громадянська позиція", Європейська партія України та УРП "Собор" збираються об'єднатися в одну політичну силу. Водночас представники партій, не заперечуючи факту перемовин, зазначали, що говорити про об'єднання передчасно.

Водночас політолог Вадим Карасьов вважає, що об'єднання вищевказаних політичних сил в єдину партію є менш реальним, аніж наміри це здійснити.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко дав опозиції на об'єднання два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути