Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2014 15:22

Грицаку радять зробити контррозвідку очима та вухами Порошенка

Грицаку радять зробити контррозвідку очима та вухами Порошенка
Фото: zn.ua

Президент Петро Порошенко пробує запровадити динамічний сценарій проведення Антитерористичної операції. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Ігор Козій.

Він зізнався, що персонально не знає нового главу Антитерористичного центру при СБУ Василя Грицака. "Але, думаю, президент призначає людину, якій може довіряти. Важко сказати, як це вплине на Антитерористичну операцію — будемо дивитися. Але суспільству треба зрозуміти одне: якщо у керівництва держави були певні сумніви по ефективності проведення АТО та здатності центру виконати поставлені задачі, воно може переставляти кадри. Однак маємо інші питання, які треба вирішувати. Є проблеми із координацією всіх силових структур по одному задуму. Для них головне — здатність своєчасно реагувати на виклики, які виникають в ході операції. Треба розуміти психологію військовослужбовця Збройних сил та "сбушників". Ще Суворов казав, що кожен солдат повинен знати свій маневр. А Служба безпеки весь час працювала за практикою закриття інформації. Дуже важко поєднати ці дві речі під час Антитерористичної операції", - наголосив експерт.

За словами Козія, досі залишається відкритим питання, як в Україні працює вертикаль військової контррозвідки. "Ця змішана система призвела до того, що в Криму територіальні контррозвідники здали військових. Вона працює із населенням та економікою і постійно знаходиться у центрі спокус. Тому ці люди не весь час займали державницьку позицію — більше підтримували корупцію. Окрім, як пародією, їх ніяк назвати не можна. Сподіваємося, що нові перестановки дозволять налагодити механізм та створити потужну військову вертикаль, яка зможе захистити СБУ. Тоді контррозвідка зможе бути очима та вухами президента. Це має врахувати нове керівництво Служби безпеки", - зазначив він.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко призначив Василя Грицака главою Антитерористичного центру при СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Грицаку радять зробити контррозвідку очима та вухами Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути