четвер, 07 червня 2018 15:52

Грицак про справу Бабченка: "Ми зможемо довести провину Росії"

Грицак про справу Бабченка: "Ми зможемо довести провину Росії"
Отримати більше інформації про замовника можна було лише інсценувавши вбивство Бабченка, наголосив Василь Грицак. Фото: NewsRoom

Служба безпеки України має достатньо матеріалів, щоб довести причетність російських спецслужб до замовлення вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Про це повідомив голова відомства Василь Грицак в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

"Слідчі дії досі тривають, проте я вже зараз можу сказати, що отриманий слідством електронний носій зі списком матиме вирішальне значення. Внаслідок експертизи вміщених даних ми з'ясуємо і задокументуємо джерело його походження і далі підемо по "ланцюгу". Я впевнений: у підсумку ми зможемо довести, що за цією акцією криються російські спецслужби", - наголосив Грицак.

Він підкреслив, що СБУ не бачила іншої можливості для врятування життя Бабченка, крім як інсценувати його вбивство і отримати більше інформації про замовника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко заступився за силовиків перед Заходом

Ввечері 29 травня поліція повідомила про вбивство Аркадія Бабченка на порозі його квартири в Києві. Нібито кілер вистрілив журналісту в спину. Наступного дня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що силовики інсценували вбивство Бабченка, щоб виявити організатора замовного вбивства та замовника.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що спецоперація допомогла слідству отримати список із 47 потенційних жертв. 5 червня "Страна" опублікувала ймовірний список.

Зараз ви читаєте новину «Грицак про справу Бабченка: "Ми зможемо довести провину Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути