вівторок, 05 червня 2018 15:57

Порошенко заступився за силовиків перед Заходом

Порошенко заступився за силовиків перед Заходом
Петро Порошенко наголосив, що не він давав наказ про інсценування. Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає правильними дії українських силовиків, які інсценували вбивство журналіста Аркадія Бабченка, щоб попередити інші трагедії.

Про це глава держави сказав в інтерв'ю іспанському виданню El País.

"Чи ви хотіли б, щоб російські спецслужби вбили цього журналіста? Мета його вбивства - дестабілізувати Україну. Показати, що українська влада не може контролювати ситуацію у своїй країні. Наші секретні служби розкрили інформацію та продемонстрували, що ми боремося з цим вбивцею. Вони арештували винуватця і в найближчому майбутньому буде відомо, звідки надійшли гроші, замовлення, списки журналістів для вбивств.

Якщо ми хочемо захистити свободу слова, якщо ми хочемо захистити журналістів, ми повинні використовувати такі методи. У будь-якому разі, наказ давав не президент, а спеціальний прокурор. І я підтримую дії наших спецслужб, якщо вони захищають журналіста і врятують його життя", - зазначив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили "список 47", є реакція СБУ

Ввечері 29 травня поліція повідомила про вбивство Аркадія Бабченка на порозі його квартири в Києві. Нібито кілер вистрілив журналісту в спину.

Наступного дня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що силовики інсценували вбивство Бабченка, щоб виявити організатора замовного вбивства та замовника. За даними слідства, замах на Бабченка замовили спецслужби РФ. СБУ вже затримала організатора - українця Бориса Германа. Він планував здійснити в Україні 30 вбивств.

На Заході інсценування вбивства оцінили дуже неоднозначно. Зокрема, в ОБСЄ розкритикували такі дії, а Комітет захисту журналістів у Нью-Йорку заявив, що так український уряд "підірвав довіру до себе".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко заступився за силовиків перед Заходом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути