Ексклюзиви
понеділок, 20 травня 2019 09:26

Грицак подав у відставку

Грицак подав у відставку
Василь Грицак чотири роки керував СБУ. Фото: УНІАН

Голова Служби безпеки України Василь Грицак подав у відставку.

Про це повідомляє сайт відомства.

"Виконую обіцянку і публічно інформую: сьогодні подаю на розгляд новообраному президенту України рапорт про звільнення з посади голови СБУ.

Також повідомляю, що у встановленому Військовими статутами порядку відповідні рапорти про звільнення із займаних посад складені усіма заступниками голови СБУ та членами команди, які пліч-о-пліч зі мною встали на захист України у найважчі дні російської збройної агресії", - заявив він.

"Безжально ліквідували чисельні спроби російського агресора штучно роздмухати полум'я сепаратизму на всій території нашої країни. Зруйнували плани Кремля інспірувати приховану федералізацію України, посіяти розбрат у державі на міжетнічному та міжрелігійному ґрунті. Зупинили вакханалію російської терористичної діяльності, завдяки чому сьогодні наші співвітчизники, які мешкають на підконтрольній території України, мають змогу мирно працювати і будувати своє майбутнє", - додав Грицак.

У протистоянні з російським ворогом СБУ втратила 27 співробітників.

Були і помилки. Не все, що думалося, вдалося. Попри різні причини, але точно не через брак волі. Ми завжди враховували критику на адресу Служби з боку справжніх патріотів України. Водночас захищали і будемо захищати честь СБУ від гіпертрофованих інсинуацій тих, хто намагається заробити на критиці власні політичні дивіденди.

Буду відвертим перед українцями: свій рапорт написав із важким серцем. Так само, як всі інші, переживаю за майбутнє Служби і держави, бачу, як піднімає голову проросійський реваншизм в Україні.

Допоки ж президент і Верховна Рада у визначеному Конституцією порядку не вирішить питання, хто має очолювати Службу безпеки України, чинний склад СБУ продовжить захищати безпеку держави та українського народу. Честь маю!" - заявив Грицак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський стає президентом. ОНЛАЙН

Президент Петро Порошенко звільнив Олександра Турчинова з посади секретаря РНБО. Відповідний указ від 19 травня опубліковано на сайті президента.

Зараз ви читаєте новину «Грицак подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути