понеділок, 07 вересня 2020 17:34

"Гречка" на виборах. У хід ідуть лавки, медогляди, сковорідки

На Вінничині напередодні місцевих виборів громадян підкуповують лавками, медоглядами та сковорідками. Про це повідомляє громадянська мережа "Опора".

У Вінниці біля залізничного вокзалу у дворі з'явилися лавки з табличками "Шановним мешканцям будинку від депутата Вінницької міської ради Віктора Мацери".

 

Також висить табличка на будинку із написом: "Поточний ремонт виконано за сприяння депутата Вінницької міської ради Віктора Мацери".

 

6 вересня у місті від імені депутата Вадима Кудіярова організували дитяче свято. Роздавали сковорідки, цукерки, чашки. Під час заходу збирали контактні дані батьків, діти яких брали участь у святі.

 

На аркуші, де записували персональні дані, не було вказано про згоду особи на обробку її даних.

Директор реабілітаційного центру "Промінь" Віталій Донець (торік балотувався до Верховної Ради по округу. - Gazeta.ua) анонсував у місті Погребище медичний огляд.

"Спілкуючись з громадами про стратегію розвитку "Погребище 2030", виявили нагальну потребу в огляді дітей профільними лікарями. З нашої ініціативи сьогодні відбувається такий огляд у Погребищенському фаховому медичному коледжі. Особлива подяка директору коледжу Олександру Федоровичу Гаврилюку", - написав він у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміна виборчої адреси: кабінетних черг немає

Так звана благодійність дуже поширена під час виборчого процесу та перед його початком. Після офіційного початку, 5 вересня, така діяльність з боку кандидатів може трактуватися як підкуп виборців, кажуть в "Опорі".

Кримінальний кодекс передбачає відповідальність, як за одержання виборцем неправомірної вигоди, так і за пропозицію або надання виборцю такої вигоди.

5 вересня розпочався виборчий процес. За календарним планом 15-24 вересня триватиме висування кандидатів у депутати та на посади сільського, селищного, міського голови.

Місцеві вибори заплановані на 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"Гречка" на виборах. У хід ідуть лавки, медогляди, сковорідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути