понеділок, 06 листопада 2017 12:27

ГПУ закрила кримінальне провадження по деклараціях депутата Хомутинніка

ГПУ закрила кримінальне провадження по деклараціях депутата Хомутинніка
Віталій Хомутиннік. Фото: vidrodzhennya.org.ua

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо перевірки декларацій народного депутата від групи "Партія "Відродження" Віталія Хомутинніка.

Про це у коментарі "Українським новинам" повідомив голова Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Володимир Гуцуляк.

"Це кримінальне провадження закрите. Ми проводили слідчі дії і злочин не було встановлено. Нам надали усі необхідні документи, що підтверджують надходження коштів і погашення зобов'язань перед бюджетом. Декларація Віталія Хомутинніка дуже велика і об'ємна, ми в ній розбиралися і підстав для повідомлення про підозру не знайшли", - сказав він.

У рамках цього кримінального провадження Державна фіскальна служба провела двомісячну комплексну перевірку декларацій народного депутата за період з 1998 по 2016 роки.

Нагадаємо, у серпні суд задовольнив клопотання прокурора і призначив позапланову документальну перевірку депутата з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства на період з 1998 по 2016 рік.

Крім того, суд надав доступ ГПУ до декларацій Хомутинніка за 2015 і 2016 роки.

Віталій Хомутиннік, який на той час очолював у парламенті депутатську групу "Партія "Відродження", залишив посаду голови групи на час проведення перевірки. Він пояснив, що це рішення пов'язане із бажанням уникнути політичного тиску на депутатську групу.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ закрила кримінальне провадження по деклараціях депутата Хомутинніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути