пʼятниця, 02 серпня 2019 16:04

ГПУ вручила підозру судді Вовку

ГПУ вручила підозру судді Вовку
Судді Павлу Вовку вручили підозру. Фото:antikor.com.ua

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк отримав підозру від ГПУ про те, що втручався у роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Вовка також підозрюють в інших можливих злочинах, пише "Українська правда".

Судді Іван Шепітко, Ігор Погрібніченко та Євгеній Аблов також отримали повістки. 2 серпня вони прийшли до Генпрокуратури, щоб їх допитали, і забрати підозри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Докази знищені: розповіли про результати обшуку в Окружному адмінсуді

В опублікованих повістках підозри, крім тиску на ВККС, стосуються перевищення влади, шахрайства, службового підроблення та недбалості, незаконного перешкоджання мітингам, постановлення завідомо неправосудних рішень, пропозиції або надання хабара, втручання в роботу автоматичного документообігу суду.

Неподалік від головного входу до Генпрокуратури триває акція проти керівника управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка, який займається, в тому числі, справою Окружного адмінсуду. Від Горбатюка вимагають розслідувати справи щодо вбивств на Майдані. Водночас деякі учасники акції ховають свої обличчя від журналістів і відмовляються відповідати на запитання.

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк називає фальсифікацією розмови, які записало та опублікувало НАБУ. На аудіо нібито записані розмови суддів ОАСК, що фігурують у справі втручання в інші органи влади.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ вручила підозру судді Вовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути