середа, 17 жовтня 2018 01:11

ГПУ вимагає від Франції видати чиновника-корупціонера

ГПУ вимагає від Франції видати чиновника-корупціонера
Прокуратура вимагає видати Дмитра Малиновського. Фото: Сегодня

Генеральна прокуратура України направила запит до компетентних органів Французької Республіки щодо видачі затриманого на території Бургундії 36-річного громадянина України, якого підозрюють у корупції.

"Досудовим розслідуванням, яке проводить столична прокуратура, встановлено, що вказаний чоловік у березні-квітні 2015 року під виглядом укладання контракту на поставку мінеральних добрив виробництва ПАТ "Одеський припортовий завод" заволодів грошовими коштами приватної компанії у сумі понад 12 млн євро, які були перераховані як передоплата за товар. У подальшому зазначені грошові кошти буди переведені зловмисником на рахунки підконтрольних йому підприємств, зареєстрованих в офшорних зонах", - повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

Як зазначається, встановлено, що вказана особа використала завідомо підроблене свідоцтво про власну смерть та наразі використовує підроблений паспорт іншої країни. За результатами досудового слідства вказаній особі заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), 1 серпня 2018 року його було оголошено у міжнародний розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикидався мертвим: назвали ім'я затриманого у Франції українського корупціонера

5 жовтня французька жандармерія за активного сприяння Європолу заарештувала у Бургундії поблизу Діжона високопоставленого українця. Він уник правосуддя і втік із України, підробивши документи про свою смерть. Затриманого підозрюють у серії оборудок та відмиванні грошей. У нього виявили майна на € 4,6 млн, включно із замком, вінтажним Роллс-Ройсом Фантом та трьома мистецькими роботами Сальвадора Далі.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ вимагає від Франції видати чиновника-корупціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути