Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 08:00

ГПУ вивчає зв'язки Савченко з Медведчуком

ГПУ вивчає зв'язки Савченко з Медведчуком
ГПУ вивчає ймовірні контакти Рубана та Савченко з Медведчуком Фото: РБК-Украина

Генеральна прокуратура вивчає можливі контакти глави руху "Український вибір" Віктора Медведчука з главою організації "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном та депутатом Верховної Ради Надією Савченко.

"У нас є питання до діяльності Українського вибору як центру антиукраїнської пропаганди. І буквально за два тижні до затримання Рубана та Савченко Служба безпеки України і військова прокуратура, кримська прокуратура, ліквідували кілька антиукраїнських притонів, які за гроші Москви (ми ці гроші вилучили), за планами Москви (і ми ці завдання вилучили) в Дніпропетровську, Харкові, Львові, Київської області, Миколаївської області організовували підривну діяльність на території України", - сказав генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі телеканалу ICTV, йдеться в повідомленні речника ГПУ Андрія Лисенка у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: справи щодо депутатів, з яких знята недоторканність, будуть направлені до суду в 2018 році

За словами Луценка, мова йде "не про військово-підривної, а про політично підривної, антиукраїнської, сепаратистської, федералістичного діяльності".

"Центром таких дій, за багатьма даними, може бути партія, яка називається Український вибір, яку очолює пан Медведчук. І ми цим займаємося вже ретельніше рік", - заявив Генпрокурор.

Луценко зазначив, що можлива причетність самого пана Медведчука до діяльності І Рубана, і Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фетишизм Савченко прописали політтехнологи Кремля - експерт

За його словами, Рубан і Савченко не могли діяти "окремо від якогось більш глобального плану". Він зазначив, що спланований ними теракт в центрі Києва "повинен був потягнути наступ російсько-терористичних військ, в обозі яких рухався б легітимний Віктор Федорович Янукович".

22 березня Генеральна прокуратура опублікувала оперативні аудіозаписи і відеоматеріали про причетність Надії Савченко до організації і планування теракту в українському парламенті.

У той же день Рада скасувала недоторканність, а також надала дозвіл на затримання та арешт депутата Надії Савченко.

У п'ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ вивчає зв'язки Савченко з Медведчуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути