вівторок, 18 січня 2011 08:42

Говорити про об'єднання опозиції передчасно - Катеринчук

Говорити про об'єднання опозиції передчасно - Катеринчук

Опозиція поки що не об'єднується, а лише активно консультується.

Про це в ефірі ТВІ заявив "нунсівець" Микола Катеринчук, коментуючи інформацію про можливе об'єднання опозиційних сил.

За його словами, "Фронт змін", Європейська партія України, партія "Громадянська позиція" та ін. проводять консультації.

"Ми з Анатолієм Гриценком почали цей процес об'єднання, реагуючи на ту ситуацію, яка сьогодні є в українській опозиції, реагуючи на те, що нам демонструє сьогодні влада - це згортання всіх демократичних свобод", - розповів Катеринчук.

"Питання ефективної опозиції - це питання об'єднання. Ми розуміємо, що цей процес матиме декілька етапів. Одним із цих етапів є процес ведення консультацій із лідерами політичних партій", - повідомив політик.

Депутат також повідомив, що переговори про об'єднання відбуваються також з БЮТ та "Свободою".

"Процес у нас відкритий, демократичний, консультації проводяться, але говорити про те, що ми досягли якихось домовленостей ще зарано", - додав він.

Депутат висловив думку про те, що подібний об'єднавчий процес є правильним з огляду на те, що зростає кількість людей, невдоволених політикою чинного режиму.

"Країну треба просто захищати. Ми збираємо сьогодні всіх тих, хто готовий це робити, розуміючи, що це буде квиток на політичну війну, без правил", - заявив Катеринчук.

Коментуючи інформацію про можливе об'єднання правих партій, політик висловив думку, що ідеологічне протистояння сьогодні не на часі.

"Я казав Костенку, коли ми сиділи на початку цього процесу і вели консультації, що у нас сьогодні не може бути ідеологічних об'єднань. У нас сьогодні є реакційний, антидемократичний режим Януковича, і всі інші, які його не обслуговують", - зазначив депутат.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що партії "Фронт змін", "Громадянська позиція", Європейська партія України та "Собор" збираються об'єднатися в одну політичну силу. Водночас представники партій не заперечуючи факту перемовин, зазначали, що говорити про об'єднання передчасно.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Говорити про об'єднання опозиції передчасно - Катеринчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути