неділя, 29 грудня 2019 23:07

Готовий обміняти 100 беркутівців на одного розвідника - Зеленський

Готовий обміняти 100 беркутівців на одного розвідника - Зеленський
Зеленський розповів про обмін беркутівців. Фото: Еспресо

Звільнення п'ятьох колишніх співробітників спецпідрозділу МВС "Беркут", обвинувачених у вбивствах на Майдані, було ключовою умовою проведення обміну полоненими між Україною і так званими "республіками" на Донбасі.

"З приводу беркутівців - це умова "всіх на всіх". Умова цього обміну - ми забирали наших героїв. Я вважаю, що це було складне рішення, рішення політичне, це правда, і я вважаю, що наші бійці, наші військові, наші журналісти , вони всі є героями. І я впевнений, що для нас пріоритетом є повернути наших людей", - сказав Володимир Зеленський в аеропорту Бориспіль під час зустрічі звільнених українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін полоненими: 22 особи відмовилися повертатися до бойовиків

Президент вважає, що їх передача не вплине на розслідування справи Майдану: "Чому були без вироків екс-беркутівці - ми розберемося. Це ніяк не впливатиме на справи Майдану... Як я і сказав, справи Майдану ми завершимо обов'язково".

Зеленський додав, що якби Україна не обміняла екс-беркутівців, то "ми б не отримали наших розвідників, не отримали б хлопців, які були в Дебальцево".

"Навіть якби був вирок суду, вони б отримали б п'ять і шість років. Я вам скажу: якби у мене було 100 беркутівців і мені б запропонували одного розвідника, одного, то я б їм віддав 100 беркутівців і повернув би живого розвідника" , - заявив глава держави.

29 грудня Україна і сепаратисти "ЛДНР" провели обмін полоненими на КПВВ Майорське. На підконтрольну територію були повернуті 76 громадян, в "ЛДНР" вирушили 123 осіб, серед яких п'ять екс-беркутівців, бразильський найманець Рафаель Лусваргі, а також ряд громадян Росії.

Зараз ви читаєте новину «Готовий обміняти 100 беркутівців на одного розвідника - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути