понеділок, 14 вересня 2020 14:55

Держбюджет-2021: Мінфін проігнорував Раду і Гетманцева

Держбюджет-2021: Мінфін проігнорував Раду і Гетманцева
Фінансист "Слуги народу" повідомив, що створення проєкту держбюджету-2021 не узгоджували з ВР. Фото: Facebook/Данило Гетманцев

Народний депутат із фракції "Слуга народу" і голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що Міністерство фінансів не проводило консультацій з Верховною Радою щодо створення проєкту Держбюджету на 2021 рік.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

"На жаль, Міністерство фінансів цього року ухвалило незрозумілу політику і попередні консультації з Комітетом з питань фінансів, наскільки я знаю, і з Комітетом з питань бюджету щодо проєкту не проводило", - наголосив Гетманцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді згадали про "внучок і дідусів" і хочуть бачити Зеленського

До порядку денного Кабміну внесли законопроєкт про зміни до Податкового кодексу, повідомив нардеп.

"Це так званий ресурсний законопроєкт, який передбачає перегляд у бік збільшення деяких ставок податків, і введення деяких правил оподаткування".

Згідно з чинним законодавством, ухвалювати такі зміни до Податкового кодексу можна не менше ніж за пів року до початку нового бюджетного року, додав політик.

"На сьогодні, без будь-яких попередніх консультацій, ми бачимо такий законопроєкт на порядку денному Кабінету міністрів. Я не впевнений, що буде у нас підтримка, але впевнений в тому, що бюджет розрахований на базі цього законопроєкту, чого не було раніше, і що ми не можемо сприйняти".

14 вересня на погоджувальній раді спікер ВР Дмитро Разумков наголосив, що до 15 вересня до ВР має надійти від уряду проєкт Держбюджету-2021.

Зараз ви читаєте новину «Держбюджет-2021: Мінфін проігнорував Раду і Гетманцева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути