четвер, 20 вересня 2012 01:44

Міськрада Львова відсуджує приватні будівлі для побудови транспортної розв'язки

Міськрада Львова відсуджує приватні будівлі для побудови транспортної розв'язки

Міська влада Львова хоче примусово викупити у власників приміщення на вулиці Шевченка 1 для побудови транспортної розв'язки, власники переконані, що чиновники хочуть їх обманути.

На перехресті вулиць Городоцької та Шевченка влада хоче побудувати транспортну розв'язку, для чого необхідно знести будинок за адресою вулиця Шевченка 1.

"Приміщення — це об'єкт комерційного значення, але через залякування влади цей об'єкт уже більше року не працює за прямим призначенням і люди втрачають гроші, - розповів правозахисник Андрій Петришин. - Приміщення площею 268 метрів у 2006 році його теперішні власники купили за 200 тисяч гривень, провели капітальні ремонтні роботи й створили офісний центр. Як орендарі почули, що будинок можуть знести, то усі втекли звідси".

За словами юриста на реставрацію будинку витратили близько мільйона гривень, реальна його ціна зараз близько 3 мільйонів гривень, проте влада хоче викупити його за 300 тисяч. Також 18 вересня представники міськради заявили, що усі суди закінчені, сказав Петришин, проте 20 вересня має відбуватися чергове засідання.

"Влада пропонувала замість об'єкта земельні ділянки, проте жодна із запропонованих ділянок не була адекватною, тобто була чимось обтяжена. Погодившись на таку заміну, ми не зможемо реалізувати свої права на використання ділянки", – сказала юрист Лідія Древня.

Власник приміщення, громадянин Канади погоджується обміняти будинок на рівноцінне приміщення у центральній частині міста, проте влада подібних пропозицій не висуває.

"Ми не розуміємо методів, якими діє влада щодо приватної власності, - розповідає представник власника приміщення Уляна Старуха. – Нам не потрібні гроші, ми хочемо рівноцінний обмін. Не можна проводити заміну будинку на ділянку. Центр у нас є маленький, об'єкту такого ми вже не купимо. Ми просто не розуміємо для чого проложувати через наш об'єкт, якщо поруч є військова частина й нікому від цього боляче не буде".

"Ми не хочемо ні у кого нічого забирати, просто будинок знаходиться в червоних лініях міста, тобто там буде побудована дорожня розв'язка за проектом міста, - коментує ситуацію головний юрист міської ради Гелена Пайонкевич. – Закон про викуп майна для суспільних потреб дає нам право на викуп цієї будівлі для блага суспільства. Первинно були переговори з ТЗОВ "Бескид", їм пропонувалися земельні ділянки, від яких вони відмовлялися й у кінцевому результаті було прийняте рішення ради про викуп цього майна. Мирно справу вирішити не вдалося. Справу передали до суду. Вартість цієї будівлі 1 мільйон 689 тисяч гривень. У разі позитивного рішення приміщення буде викуплене примусово".

Зараз ви читаєте новину «Міськрада Львова відсуджує приватні будівлі для побудови транспортної розв'язки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути