Ексклюзиви
вівторок, 14 січня 2020 13:52

Гончарук представив головного лісівника і пригрозив звільненнями

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у вівторок представив нового керівника Державного агентства лісових ресурсів Андрія Заблоцького.

  Андрій Заблоцький працював юристом.
Андрій Заблоцький працював юристом.

"Прошу вас знайти всередині системи порядних, професійних, чесних людей, які допоможуть навести порядок. Всіх інших можна попросити на вихід одразу", – сказав прем'єр.

"Маємо багато інформації, чуток (десь підтверджених, десь ні), що відбувається в кожній області, але загальна логіка така. З 1 лютого мають принципово змінитися правила роботи ринку. Деревина має продаватися через конкурентні процедури, прямі контракти мають піти в історію. Я розумію, що це зручно іноді, але це дуже часто пов'язано з корупцією", – продовжив Гончарук.

Прем'єр доручив новому керівнику Держлісагентства забезпечити роботу онлайн-майданчиків з 1 лютого.

"Розраховую, що протягом наступних тижнів ситуація принципово зміниться. Завдання: забезпечити централізований обіг деревини. Досі є господарства, які дозволяють собі не чіпувати деревину. Доручаю до 1 лютого також забезпечити перехід усіх господарств на централізовану систему обігу.

Хто не почує – буде складно працювати. Тим, хто працює собі на кишеню або на якогось дядю, – пишіть заяву і звільняйтесь. Домовитись не вийде", – заявив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" хочуть пояснень від Гончарука

"Маємо більше садити, ніж рубати", – сказав Заблоцький та згадав про "ліс у смартфоні". Ліси збираються інвентаризувати, ввести кримінальну відповідальність за "дерево без бірки".

"Відтепер жодних "чорних лісорубів" під прикриттям територіальних управлінь Держлісагентства не має бути.

Найбільше скарг — на Закарпатті. Тому закликав відсторонити керівника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства", – написав Гончарук у Telegram.

Верховна Рада затвердила уряд прем'єр-міністра Олексія Гончарука 29 серпня. У Кабміні працюють 2 віцепрем'єри й 16 міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук представив головного лісівника і пригрозив звільненнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути