Ексклюзиви
середа, 15 січня 2020 00:12

Гончарук пояснив, чому міністрам підняли зарплати

Гончарук пояснив, чому міністрам підняли зарплати
Міністрам різко підвищили зарплати. Фото: Прес-служба Кабміну

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пояснив виплату високих зарплат членам уряду. Каже, що таким чином борються із корупцією. Мовляв, отримуючи високі зарплати, чиновники не будуть красти.

"Багато років в Україні чиновники офіційно отримували по кілька тисяч гривень, а за тіньовими схемами крали десятки і сотні мільйонів доларів або отримували зарплати в конвертах. Їм не потрібна була офіційна висока зарплата, тому що вони, офіційно прибідняючись, за лаштунками грабували країну і людей", - написав Гончарук у своєму Telegram-каналі.

Він наголосив, що його уряд припинив практику тіньових схем і відкатів в уряді: міністри живуть на зарплату від платників податків, і дані про те, скільки вони отримують, відкриті для громадськості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" хочуть пояснень від Гончарука

Високі зарплати топ-чиновників Кабміну, на думку Гончарука, це єдиний шлях подолання корупції у владі.

"Наша принципова позиція - в уряді не буде корупціонерів і схем. Припинивши схематоз і зробивши міністрам білі високі зарплати, ми долаємо корупційну практику у владі", - зазначив прем'єр.

Кілька останніх днів в Україні активно обговорюють та критикують високі зарплати міністрів та їхніх заступників. За грудень вони отримали по 90-200 тис. грн. Це в 10-20 разів більше, ніж було раніше. Зокрема, керівництво Мінкульту України задекларувало сукупний розмір своєї грудневої заробітної плати на суму понад два мільйони гривень. Ці дані викликали суспільний резонанс.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук пояснив, чому міністрам підняли зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути