Ексклюзиви
пʼятниця, 17 січня 2020 09:31

Гончарук написав заяву про відставку

Гончарук написав заяву про відставку
"Щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент", — Гончарук. ФОТО: Facebook-сторінка прем'єра

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку і передав її президенту Володимиру Зеленському.

Про це сам Гончарук повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Я прийшов на посаду — виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент".

Офіс президента повідомив, що вже отримав заяву. Її розгляне президент Володимир Зеленський, після чого повідомить про своє рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися чергові записи розмов нібито Гончарука

У своїй заяві прем'єр перерахував свої досягнення на посаді, зокрема, підготовку газотранспортної системи до переходу на європейські правила, перезавантаження топкерівництва органів державної влади та інше.

"На жаль, за кілька місяців досить складно знищити кримінальні схеми, які вибудовувалися десятиріччями. Головне, що зупинятися ми не маємо права та не будемо! Хоч як би цього хотіли наші опоненти, які звикли жити в тіні. Тому вони застосовують кожну можливість, щоб знищити віру людей у владу.

В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих у мережу файлів, змонтованих із фрагментів записів нарад в уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда не поважаємо президента, який є нашим політичним лідером.

Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків, вигідно, щоб так виглядало. Але це неправда", — написав Гончарук.

Голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія у коментарях до посту прем'єра назвав його позицію правильною та сильною.

"Цей крок підкреслює командність. Останнє слово за президентом, ми чекаємо на його рішення. До рішення президента без коментарів", — додав він.

15 січня ввечері нардепи від "Слуги народу" Олександр Дубінський, Максим Бужанський і Олександр Куницький шукали у Кабінеті міністрів прем'єра Олексія Гончарука, щоб "змусити його піти у відставку".

16 січня опублікували частину розмови нібито прем`єр-міністра Олексія Гончарука, міністра фінансів Оксани Маркарової та двох заступників голови Нацбанку Катерини Рожкової і Дмитра Сологуба. Голос, схожий на голос голови уряду, повідомив, що потрібно представити президенту Володимиру Зеленському реалістичний прогноз у країні на наступні три роки.

У "Слузі народу" вважають оприлюднення записів проти Олексія Гончарука провокацією групи Ігоря Коломойського.

Також 16 січня стало відомо, що у відставку подає перша з уряду Гончарука міністерка – Альона Бабак. Вона відповідала за розвиток громад і територій.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук написав заяву про відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути