вівторок, 27 квітня 2021 17:21

Гончаренку заборонили виступати в ПАРЄ через донос делегата з Росії

Гончаренку заборонили виступати в ПАРЄ через донос делегата з Росії
На Гончаренка поскаржився голова делегації РФ Петро Толстой. Фото: УНІАН

Народному депутату, члену української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Олексію Гончаренку на три місяці заборонили брати слово під час засідань.

Про це він повідомив у Telegram-каналі.

"Мене позбавили слова в ПАРЄ на три місяці через донос голови російської делегації (Петра. - Gazeta.ua) Толстого щодо ситуації на зимовій сесії", - написав Гончаренко.

Він нагадав, що тоді назвав Толстого "антисемітом, українофобом і негідником".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп з ОПЗЖ Бойко відмовився називати Путіна вбивцею

"Також сказав про його царя Путіна та про кімнату грязі в палаці в Геленджику, де насправді є місце для Толстого", - додав Гончаренко.

Після цього, стверджує нардеп, голова російської делегації в ПАРЄ поскаржився на нього, "написавши донос". У ньому заявив, що Гончаренко "образив його аж двічі". Напередодні ж під час зимової сесії ПАРЄ в ефірі пропагандистської програми "60 хвилин" Толстой називав Україну "фейковою державою".

19 квітня в Страсбурзі почалася весняна сесія ПАРЄ, яка тривала до 22 квітня. 20 квітня Олександр Гончаренко попросив Меркель відповісти на запитання, чи вважає вона вбивцею президента Росії Володимира Путіна. Того ж дня нардеп під час виступу розгорнув прапор українського військового з дірками від російських куль. Президент Асамблеї Хендрік Демс декілька разів намагався зупинити Гончаренка, кажучи, що подібне не дозволяється в ПАРЄ. Розгляд скарги від Демса через прапор України і питання Меркель перенесли на початок червня.

Зараз ви читаєте новину «Гончаренку заборонили виступати в ПАРЄ через донос делегата з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути