субота, 06 липня 2013 16:44

"Головна функція Мінюсту сьогодні - прикривати "темні справи" влади" - експерт

"Головна функція Мінюсту сьогодні - прикривати "темні справи" влади" - експерт
Олексій Гарань. Фото: gazetavv.com

Новий міністр юстиції буде продовжувати прикривати "темні справи" влади. Це головна функція Мінюсту за сьогоднішньої системи.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань, коментуючи звільнення з посади міністра юстиції Олександра Лавриновича і призначення на це місце Олену Лукаш.

Він зауважив, що те, що Лавриновича було звільнено з посади міністра юстиції і призначено на посаду голови Вищої ради юстиції, було цілком очікуваним.

"Чутки про те, що Лавриновича можуть перепризначити, були вже давно. Називалася посада і спікера Верховної Ради, і голови Центральної виборчої комісії. Як на мене, це більше нагадує переміщення по колу", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович намагається всюди розставити перевірені кадри - експерт про Лавриновича та Лукаш

Водночас, експерт не виключає, що для самого Лавриновича зміна посади на голову ВРЮ може стати досить позитивною.

"Для нього це може бути навіть краще. Адже міністр юстиції більше на виду. Водночас голова ВРЮ у наших умовах менш помітний, його діяльність менше висвітлюється у пресі. Тому, може, навіть ця посада для Лавриновича буде більш комфортною, бо "темні справи" не полюбляють світла", - пояснив Гарань.

Він не виключає, що діяльність Лукаш на посаді міністра юстиції особливо від роботи Лавриновича не відрізнятиметься.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мін'юст подав "сигнал бізнесу – думайте кого спонсорувати" - Фесенко

"Це частина системи. Ми всі пам'ятаємо Лукаш по подіям 2004 року. Тобто, за нею є певна кредитна історія, - наголосив він. - Та й система влади залишається тією самою. Тобто, робота міністра юстиції спрямована на те, щоби прикривати "темні справи". І це залишатиметься".

Гарань додав: "Міністерство юстиції означає "міністерство права та справедливості". Чи можемо ми назвати наше міністерство юстиції міністерством справедливості? Навпаки, ми розуміємо, що це - міністертсво несправедливості. І в цьому його функція. І за існуючою системою воно буде продовжувати виконувати таку функцію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заміна Лавриновича на Лукаш - наслідок внутрішньовидової боротьби у владі" - експерт

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович звільнив Олександра Лавриновича з посади міністра юстицій і призначив на цю посаду Олену Лукаш. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

Зараз ви читаєте новину «"Головна функція Мінюсту сьогодні - прикривати "темні справи" влади" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути