понеділок, 03 грудня 2012 12:02

Голови очільників областей полетять через поганий результат на виборах - політолог

Голови очільників областей полетять через поганий результат на виборах - політолог
Фото: glavred.info

Президент Віктор Янукович звільнить очільників областей через поганий результат на виборах. Також на зміну кадрів на місцях вплине призначення нового глави Адміністрації президента. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Сергій Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання відставки президента не вирішується на референдумі - "регіонал"

"Причина звільнень — результати парламентських виборів та спричинені ними зміни у структурі української влади. В оточенні Януковича відбувається переформатування, з'ясовують хто у чому винен. А отже і летять голови. У перелік таких посад входять не лише голова Адміністрації, а й міські та обласні голови", - вважає він.

Політолог упевнений, на життя областей нові звільнення ніяк не вплинуть.

"На жаль, кадрові зміни варто пов'язувати лише з виборами, а аж ніяк не з ефективністю діяльності губернаторів для регіону. Наплив інвестицій, економічний розвиток жодної ролі не відіграють. Основним принципом стає наближення до Адміністрації президента. Тобто у кожному випадку інтереси Партії регіонів набагато важливіші, ніж розвиток регіону і це — найбільша проблема. Зміна керівництва жодним чином не вплине на економічний ситуацію у цих областях. Адже область і губернатор існують в різних світах", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович відправив у відставку Кабінет міністрів Азарова

"Основна інтрига полягає в тому, хто стане головою Адміністрації та прем'єром. Чи бути подальшим звільненням  серед керівників областей та міст залежить від того, хто обійме ці посади. Зараз шальки терезів схиляються на бік Азарова. Якщо він буде прем'єром, склад Кабміну суттєво не зміниться, він також не ініціюватиме звільнення на місцях. А от головою Адміністрації президента може стати Захарченко. За цих умов кадрові зміни будуть глобальнішими. Він висуватиме своїх кадрів", - вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Голови очільників областей полетять через поганий результат на виборах - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути