Ексклюзиви
середа, 01 лютого 2012 09:25

Голова податкової розповів, де братиме гроші для бюджету

Голова податкової розповів, де братиме гроші для бюджету

Податкова наповнюватиме бюджет у 2012 за рахунок детенізації  бізнесу.

Про це в ефірі 5 каналу сказав голова Державної податкової служби Олександр Клименко.

"Ми повинні розуміти, що і 2011 рік був складним для економіки, але податкова виконала всі поставлені завдання та перевиконала не за рахунок фіскального тиску на реальний сектор економіки, а за рахунок програми детенізації економіки, яка була запроваджена, і результатами якої ми сьогодні звітуємо. І ця робота продовжиться і в 2012 році", - наголосив головний податківець.

Клименко також сказав, що це є і "ризикоорієнтована система, яка дозволяє нам дистанційно, аналітично бачити, де є ухилення від опадкування і в режимі онлайн корегувати ці відносини щодо сплати цих податків до бюджету і  не допускати їх вихід у тіньову економіку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник податкової пропонує "стучати" на податківців-хабарників

"І ця система працює автоматично, без якогось там ручного впливу і вона є дуже ефективною", - підкреслив він.

Клименко запевнив: "І  тому за рахунок детенізації економіки, лише за рахунок детенізації ми будемо наповнювати бюджет та зменшувати постійно зменшувати фіскальний навантаження, тиск на реальний сектор економіки. Це дуже важливо. Це наша позиція".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович наказав ДПС не тиснути на підприємців

Віповідаючи на уточнююче запитання, кого саме торкнеться детенізація, голова Держподаткової запевнив, що малого бізнесу це стосується менш за все:

"Нам все одно – великий це бізнес, середній, малий. Але як ми бачимо на практиці, то це більше стосується великого та середнього бізнесу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкова обіцяє поки не "трусити" малий бізнес

Клименко також наголосив, що щодо малого бізнесу, то податкова іде на партнерські відносини: "Ми відмовляємося від перевірок, ми створюємо сприятливі умови для розвитку цього сектору і вважаємо, що це також принесе свої плоди та дасть той темп, який необхідний, для зросту малого бізнесу. І в подальшому ми зможемо вирішити деякі соціальні питання, які якраз припадають на малий бізнес".

Зараз ви читаєте новину «Голова податкової розповів, де братиме гроші для бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути