понеділок, 17 квітня 2023 16:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Голова Мюнхенської конференції разом з експертами написали статтю про зброю для України

Голова Мюнхенської конференції разом з експертами написали статтю про зброю для України
Свобода повинна бути захищена, написав Крістоф Гойсген. Фото: Getty Images

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсген закликав Захід докласти більше зусиль у допомозі Україні захиститися від російської агресії.

Про це Гойсген разом з чотирма колишніми радниками з питань безпеки зі Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Франції та Італії написали у статті на Tagesspiegel.

"Нинішній рівень поступової і нерішучої військової підтримки призведе лише до глухого кута на полі бою. Ми повинні всіма силами допомогти Україні", – сказано.

Ексрадник із зовнішньополітичних питань канцлера Німеччини Ангели Меркель і його колеги попередили, що простих заяв про непохитну підтримку України недостатньо.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін перед тим, як розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, вірив, що його армія сильна, Китай стоїть на його боці, Україна слабка, а Захід розділений, йдеться у статті.

Тепер Путін надіється, "що він зможе виграти війну на виснаження".

"Ми повинні знову довести, що він помиляється", – сказано у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський Союз затвердив військову допомогу Україні на мільярд

Коаліція держав, які підтримують Україну, зробила вражаючі кроки, але зараз "не час для самовдоволення". Бо треба забезпечити Україну зброєю і боєприпасами, йдеться у статті.

"Ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти Україні. Ми повинні надати Україні зброю і боєприпаси, необхідні їй для того, щоб відбити агресивну війну Росії. Свобода повинна бути захищена. Що швидше Путін зрозуміє, що він не досягне своїх цілей в Україні, то швидше можна буде досягти миру і припинити страждання українського народу", – пишуть.

У лютому відбулася 59-а Мюнхенська конференція. У ній взяли участь понад 45 глав держав і урядів, 83 міністрів закордонних справ та оборони.

На конференції виступив президент України Володимир Зеленський.

Росіян на цьогорічний захід не запросили.

Зараз ви читаєте новину «Голова Мюнхенської конференції разом з експертами написали статтю про зброю для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути